JEGYRENDELÉS


Hőlégballon | Hőlégballon repülőjegy

A repülés olyan élményt jelent bárki számára, ami a legszebb ajándék lehet, hiszen az élmény örökre  megmarad.  Tovább >>SÉTAREPÜLÉS MENETE

A repülés előre egyeztetett időpontban és helyszínen történik, a helyszín általában Baracska, a Velencei tó mellett, illetve a megrendelő egyedi kérése szerint ez a helyszín változhat. Tovább>>GYAKORI KÉRDÉSEK

Esetleges kérdéseire a választ a gyakori kérdések oldalon megtalálja, további kérdésekkel a kapcsolat oldalon fordulhat hozzánk. Nagyon sok kérdés elhangzott már ebben az izgalmas témában... Tovább >>
Függeszkedés

A hőlégballonos függeszkedés nem egy sétarepülés jelent, függeszkedés alkalmával a hőlégballon kötelekkel rögzítve van a talajhoz és tereptárgyakhoz egy meghatározott területen, majd ott 20-40 méter magasra száll fel bizonyos időközönként.
 
Függeszkedés alkalmával a felemelkedés pár percenként történik, általában 5-10 percenként, amikor 2-4 fős csoportokban a ballon kosarában elhelyezkedő emberek megtekinthetik az adott területet abból a magasságból, amilyen magasra a hőlégballon felemelkedik.

Hőlégballonos függeszkedés nagyszerű program különböző céges rendezvényekre, valamint zenei és egyéb fesztiválokra, továbbá reklámfelületnek is nagyszerű, mivel a hőlégballon ebben az esetben is nagy távolságból látható.

Függeszkedés esetén együttműködés szükséges a megrendelővel, mivel több olyan tényező szükséges, aminek biztosítása nélkül nem lehetséges a függeszkedés kivitelezése.

Mi kell ahhoz, hogy a függeszkedés kivitelezhető legyen?

Elsősorban megfelelő helyszín biztosítása szükséges ahhoz, hogy a függeszkedés kivitelezhető legyen, ami egy olyan területet jelöl, ahol 30x30 méteres területen nincs légvezeték, lámpaoszlop és egyáltalán semmilyen zavaró tereptárgy.
Szükség van olyan tereptárgyakra, amikhez rögzíthető a hőlégballon. A fák kitűnőek ehhez, ám ezek hiánya esetén terepjáró gépjárműveket kell biztosítani, amihez biztonságosan kiköthető a hőlégballon, hogy az mindenképpen a kijelölt helyszínen maradjon.

Nem utolsósorban szükség van területfoglalási engedélyre, miszerint a hőlégballon felállítható, kiköthető, függeszkedéshez üzemeltethető.

A függeszkedés helyszínének a biztosítása minden esetben a megrendelő feladata.

Mire lehet számítani függeszkedés esetén?

Amennyiben füves területről van szó, mindenképpen olyan helyet kell választani, ahol nem okoz problémát, ha a fű kicsit le lesz taposva, ugyanis a hőlégballon nagy valószínűséggel nyomot hagy rajta.
A rögzítésre használt kötelek jelenlétével számolni kell, nem ütközhet akadályba, illetve rendezvények esetén nem ajánlatos a közvetlen közelében elhelyezni bármit, muszáj helyet hagyni a hőlégballon és a kötelek számára.

Időjárási tényezők

A hőlégballonos függeszkedéshez szélcsendes és csapadékmentes idő szükséges, egyéb esetben nem biztonságos a felemelkedés.

Az időjárás manapság már egy-két nappal előbb majdnem biztosan tudható, ám előfordul, hogy a helyszínen a pilóta úgy véli, hogy túl erős a szél ahhoz, hogy biztonsággal felemelkedjen, ebben a kérdésben ő a felelős a biztonságért, ezért az ő döntése, hogy kivitelezhető-e a függeszkedés.

Túl meleg nyári napokon napközben lehetetlen a függeszkedés, nem biztonságos a felemelkedés. Ennek oka a nap erős hevítő hatása által kialakuló légáramlatok, melyek nagymértékben megnehezítik a hőlégballon irányítását.

Éppen ezért, nyáron főként a késő délutáni órákban lehetséges a hőlégballonos függeszkedés, illetve hűvösebb napokon, amikor nincs kánikula.

Mivel a hőlégballon minden esetben óriási látványosság és nagy vonzerővel rendelkezik, nagy siker szokott lenni, céges rendezvényeken előszeretettel alkalmazzák a résztvevők számára.
HŐLÉGBALLON

A hőlégballon sétarepülés lehetőséget ad arra, hogy régi vágyunk teljesüljön, és madártávlatból megfigyelhessünk egyes településeket, illetve gyönyörű tájakat. Tovább >>SÉTAREPÜLÉS

A sétarepülés alatt az utasok gyönyörködhetnek a tájban, fotózhatnak, videó felvételeket készíthetnek, extrémebb esetekben felköszönthetik, vagy akár el is jegyezhetik egymást. Tovább >>FÜGGESZKEDÉS

A hőlégballonos függeszkedés nem egy sétarepülés jelent, függeszkedés alkalmával a hőlégballon kötelekkel rögzítve van a talajhoz és tereptárgyakhoz egy meghatározott területen. Tovább >>