JEGYRENDELÉS


Hőlégballon | Hőlégballon repülőjegy

A repülés olyan élményt jelent bárki számára, ami a legszebb ajándék lehet, hiszen az élmény örökre  megmarad.  Tovább >>SÉTAREPÜLÉS MENETE

A repülés előre egyeztetett időpontban és helyszínen történik, a helyszín általában Baracska, a Velencei tó mellett, illetve a megrendelő egyedi kérése szerint ez a helyszín változhat. Tovább>>GYAKORI KÉRDÉSEK

Esetleges kérdéseire a választ a gyakori kérdések oldalon megtalálja, további kérdésekkel a kapcsolat oldalon fordulhat hozzánk. Nagyon sok kérdés elhangzott már ebben az izgalmas témában... Tovább >>
Sétarepülés menete

Az emberek általában tudni szeretnék előre, hogyan fog lezajlani egy hőlégballonos sétarepülés, a forgatókönyv leírásra kerül, ám az élményt egy leírás nem képes átadni, meg kell élni a sétarepülést.

A sétarepülés előre egyeztetett időpontban és helyszínen történik, a helyszín általában a Velencei-tó térsége, illetve a megrendelő egyedi kérése szerint ez a helyszín változhat.

Ideális esetben az utasok helyszínre érkezésekor kezdődik el a hőlégballon felállítása, mivel ez a tevékenység is óriási látványosság és nagy élmény az emberek számára. A hőlégballon felállítása általában az utasok közreműködésével történik.

A hőlégballon felállítása a kupola kihajtogatásával kezdődik, azt teljesen ki kell teríteni a földön, hogy megtölthető legyen levegővel. A kupola rész 80 kg súlyú, két-három ember szükséges ahhoz, hogy teljesen kihúzható és levegővel megtölthető legyen.

A kupola kihajtogatásához, a hőlégballon felállításához hozzávetőlegesen 40 négyzetméteres terület szükséges, ami durva becslés szerint egy kézilabdapálya mérete.

Nem lehetnek a közelben olyan tereptárgyak, fák, bokrok, villanyoszlopok és egyebek, melyek akadályozhatják a hőlégballon felállítását, illetve kiszakíthatják a kupolát.
Amikor a kupola kiterítésre került, a kosár, amiben majd az utasok elhelyezkednek, előkészítésre kerül, fel kell tenni rá az égőfejeket, bele kell helyezni a gázpalackokat, majd minden rögzítésre kerül.

Az égőfejeket ki kell próbálni, majd amikor ez megtörtént, akkor az egész kosarat oldalra kell dönteni a ballon felé. Ezután kezdődik a ballon levegővel való feltöltése, amihez szélgépet használunk.

Negyed óra leforgása alatt a ballon 70%-ig megtelik levegővel, ekkor el kell kezdeni fűteni az égőfejekkel. A melegítés úgy történik, hogy ketten tartják a ballon száját az akadálytalan folyamat érdekében.
Innentől kezdve felgyorsulnak az események, egy-két perc alatt a ballon elkezd megemelkedni, majd rövid időn belül teljesen feláll.

Amikor a ballon teljesen felállt, akkor az utasok beszállhatnak, és még pár perc melegítés után megkezdődik a hőlégballonos sétarepülés.

A sétarepülés alkalmával a repülési magasság változó, ezt egyrészt az utasok igénye, másrészt a pillanatnyi légköri viszonyok határozzák meg.

Minél hidegebb a külső hőmérséklet, annál könnyebb a hőlégballonnal magasabbra jutni. Az oldalirányú mozgás igen kevéssé befolyásolható.

A sétarepülés alatt az utasok gyönyörködnek a tájban, fotóznak, videó felvételeket készítenek, esetleg felköszöntik egymást, attól függően, hogy milyen alkalomból történik a sétarepülés.

Általában a hőlégballonos sétarepülés repülési ideje 45-70 perc, majd a hőlégballon pilóta keres egy leszállásra alkalmas sík területet.

A sétarepülés végeztével, a leszálláskor a kosár vagy állva marad, vagy nem, ez nem igazán kiszámítható, majd az utasok kiszállnak a kosárból.

Ezután megérkeznek a követő gépjárművek, ami egyben segítséget jelent a ballon összehajtogatásához, majd egy érdekes avatási szertartás után a gépjárműveken az utasok és a pilóta visszatérnek a felszállás helyszínére.

Egyórás sétarepüléskor a teljes program 4-6 órát vesz igénybe, és a fent leírtak szerint történik.
HŐLÉGBALLON

A hőlégballon sétarepülés lehetőséget ad arra, hogy régi vágyunk teljesüljön, és madártávlatból megfigyelhessünk egyes településeket, illetve gyönyörű tájakat. Tovább >>SÉTAREPÜLÉS

A sétarepülés alatt az utasok gyönyörködhetnek a tájban, fotózhatnak, videó felvételeket készíthetnek, extrémebb esetekben felköszönthetik, vagy akár el is jegyezhetik egymást. Tovább >>FÜGGESZKEDÉS

A hőlégballonos függeszkedés nem egy sétarepülés jelent, függeszkedés alkalmával a hőlégballon kötelekkel rögzítve van a talajhoz és tereptárgyakhoz egy meghatározott területen. Tovább >>