JEGYRENDELÉS


Hőlégballon | Hőlégballon repülőjegy

A repülés olyan élményt jelent bárki számára, ami a legszebb ajándék lehet, hiszen az élmény örökre  megmarad.  Tovább >>SÉTAREPÜLÉS MENETE

A repülés előre egyeztetett időpontban és helyszínen történik, a helyszín általában Baracska, a Velencei tó mellett, illetve a megrendelő egyedi kérése szerint ez a helyszín változhat. Tovább>>GYAKORI KÉRDÉSEK

Esetleges kérdéseire a választ a gyakori kérdések oldalon megtalálja, további kérdésekkel a kapcsolat oldalon fordulhat hozzánk. Nagyon sok kérdés elhangzott már ebben az izgalmas témában... Tovább >>
Gyakori kérdések

Hol történik a felszállás? Budapest felett lehet repülni?

Sajnos Budapest felett a hőlégballonos repülés nem megengedett. A sétarepülés előtt a felszállás Baracskán történik, a Velencei tó mellett, kivéve, ha a megrendelőnek egyéb helyszíni igénye van, és a terület alkalmas felszállásra.

Az év bármely szakában lehet hőlégballonozni?

Igen, a hőlégballonos sétarepülés az év bármely szakában lehetséges, télen-nyáron. Mindösszesen az aktuális időjárási tényezők befolyásolják, hogy lehetséges-e a felszállás az adott napon, ugyanis erős szélben, vagy csapadékos időben nem biztonságos a felszállás és a repülés.

Bármely napszakban lehetséges a repülés?

Mivel túlságosan meleg időben nem biztonságos a repülés, ezért nyári kánikulában napközben ez nem lehetséges, olyankor a kora reggeli és a késő délutáni, illetve esti órák alkalmasak a repülésre. Késő ősszel és télen, amikor hideg van, egész nap lehet hőlégballonozni. Ez vonatkozik a sétarepülésre és a függeszkedésre is.

Mekkora időtartam egy hőlégballonos sétarepülés?

Maga a repülés általában 45-70 perc, előtte a hőlégballon felállítása és az egyéb előkészületek hozzávetőlegesen egy óra. Utána a ballon összecsomagolása, az avatási szertartás, valamint a helyszínre való visszaérkezés is igénybe vesz 1-2 órát. Összességében a teljes program körülményektől függően 3,5 - 4 óra hossza.

Lehet a hőlégballont irányítani repülés közben?

Elméletileg valamennyire irányítható a hőlégballon, mivel a szélirány magasságtól függően változó, ám ez nem egy olyan irányítási mechanizmus, mint egy gépjármű, vagy egy repülőgép esetében. Amerre fúj a szél, arra megy a hőlégballon. Többek között ezért van szükség követő gépjárművekre (személygépkocsik), hogy a repülés után könnyebb legyen a visszatérés a kiindulási pontra.

A hőlégballonos sétarepülés veszélyes sport?

A hőlégballonozás kifejezetten biztonságos, a legbiztonságosabb repülő sport. Hazánkban nem fordult elő egyetlen esetben sem, hogy hőlégballonozás közben haláleset történt volna.

Gyerekek repülhetnek?

Gyerekek esetében kifejezetten nyugodt időjárásra van szükség, hogy a legmagasabb fokú biztonság meglegyen számukra. Gyerekek esetében alsó korhatár nem igazán van, 140 cm-es magasság alatt nem szoktuk vállani a repülést, de ez esetfüggő. Felszállás előtt a hőlégballon pilóta felelőssége eldönteni, hogy gyermek beszállhat-e a kosárba, és repülhet-e a felnőttekkel együtt.

Előfordul néha, hogy a gyermek a felszállás pillanatában meggondolja magát, és nem akar repülni, tehát legtöbbször ez határozza meg, hogy a gyerek végül részt vesz-e a repülésben.

Hány személy repülhet egyszerre?

Ezt az adott ballon mérete határozza meg. 2 fő + pilóta vagy 3 fő + pilóra vagy 6 fő + pilóta vagy 10 fő + pilóta. Ezek a jelenlegi ballonjaink kapacitása.

Nagy csoport repülhet együtt?

Igen. Rendszeresen reptetünk több, akár 6-8 ballonnal is nagyobb csoportokat. Ilyenkor más klubok bevonásával szervezzük az utasrepültetést. 

A repülés előtt mennyi idővel kell a foglalást egyeztetni?

Érdemes a hőlégballonos sétarepülés előtt másfél - két héttel egyeztetni, mert akkor általában még szabad lehet az időpont, amire igény van. Később már ezzel kapcsolatban lehetséges, hogy kompromisszumot kell kötni, ha más már lefoglalta azt az időpontot.

Hogyan kell fizetni a repülés költségeit?

A fizetés történhet átutalással, illetve kp-ban. Amennyiben átutalással fizet, akkor a jegyet és a számlát postán küldjük önnek. Ha személyesen szeretné rendezni a dolgot, akkor a hőlégballon jegyet azzal egyidejűleg veheti át.

Lehet-e egyéni helyszínt választani a felszállásra?

Leggyakrabban a Velencei-tó térségében repülünk. Egyéb hely kiválasztása a megrendelő igényétől függ, valamint attól a tényezőtől, hogy a kiválasztott helyszín alkalmas-e a felszállásra, valamint abban a légtérben megengedett-e a hőlégballonozás.

Milyen magasra emelkedik a hőlégballon repülés közben?

A repülés magassága elsősorban a légköri viszonyok függvénye, ez általában 400 és 1200 méter között változik. Egyes területeken van meghatározott maximum repülési magasság, például a Velencei tó környékén ez 1200 méter, amit nem szabad meghaladni.

Lehet fényképezni a sétarepülés alatt?

Igen lehet, továbbá videó felvételeket is érdemes készíteni, hiszen gyönyörű a látvány, kár lenne kihagyni.

Szükség van valamilyen előkészületre a repülés előtt?

Időjárástól függően az öltözködésre érdemes odafigyelni, télen és ősszel melegen kell öltözni, ám nyáron is hosszú nadrág és hosszú ujjú felső az ideális. Érdemes kesztyűt hozni, ha valaki szeretne részt venni a ballon felállításában. Némi ennivaló és innivaló jó ha van az utasoknál, hiszen több órás programról van szó.
HŐLÉGBALLON

A hőlégballon sétarepülés lehetőséget ad arra, hogy régi vágyunk teljesüljön, és madártávlatból megfigyelhessünk egyes településeket, illetve gyönyörű tájakat. Tovább >>SÉTAREPÜLÉS

A sétarepülés alatt az utasok gyönyörködhetnek a tájban, fotózhatnak, videó felvételeket készíthetnek, extrémebb esetekben felköszönthetik, vagy akár el is jegyezhetik egymást. Tovább >>FÜGGESZKEDÉS

A hőlégballonos függeszkedés nem egy sétarepülés jelent, függeszkedés alkalmával a hőlégballon kötelekkel rögzítve van a talajhoz és tereptárgyakhoz egy meghatározott területen. Tovább >>